המניות הסיניות בהונג קונג עמדו בפני ירידה משמעותית כאשר המסחר החל מחדש לאחר החג. ירידה זו הושפעה מסנטימנט כולל של שונאי סיכונים ברחבי האזור ומחששות מתגברים לגבי הסיכויים הכלכליים של סין. מדד Hang Seng China Enterprises Index, ברומטר לבריאות העסקים של סין, ירד ב-3.2%, הנפילה החדה ביותר מזה כמעט שלושה חודשים. למרבה האירוניה, הירידה הזו התרחשה למרות אינדיקטורים כלכליים חיוביים מסין, כמו הכפלת ההכנסות מתיירות במהלך סוף השבוע של החגים.
היעדר תמיכה מסוחרי היבשת, עקב חופשת שבוע הזהב המתמשכת, החמיר את המצב עוד יותר. במקביל, הספקולציות של עליית הריבית בארה"ב חיזקה את הדולר, והטילה צל על הסנטימנטים ברחבי אסיה. גולת הכותרת המדאיגה הייתה דו"ח מורגן סטנלי שציין כי קרנות גלובליות הפחיתו עוד יותר את אחזקותיהן במניות סיניות בספטמבר. המיקום הקצוץ הזה הוא החלש ביותר שנצפה מאז 2020.
Vey-Sern Ling, קול בולט מ- Union Bancaire Privee , סבר כי נראה כי בסיס המשקיעים הנוכחי נוטה לעמדה שלילית כלפי סין. הסיבות? שילוב של החגים המתמשכים וחששות לגבי עמדת הפדרל ריזרב לגבי ריבית גבוהה יותר לתקופות ממושכות.
למניות הנסחרות בהונג קונג יש קשר חזק יותר לקרנות זרות בהשוואה לעמיתיהם הסיניים על החוף. זה הופך אותם בדרך כלל לרגישים יותר להתרחשויות גלובליות. כאשר הפדרל ריזרב מאותת על מדיניות מוניטרית פוטנציאלית הדוקה יותר, נראה היה שהמניות באסיה נמצאות במסלול הנמוך ביותר מאז נובמבר הקודם.
מעניין שבמהלך תנועות השוק הסוערות של ספטמבר, סוחרי היבשת היו בעיקר כוח תומך במניות הונג קונג, לפי נתוני בלומברג . תנועות פיננסיות כאלה לכיוון דרום מהוות חלק ניכר (כ-15%) מהמחזור במרכז הפיננסי האסייתי הזה, ציין מרווין צ'ן מ-Bloomberg Intelligence.
שני המגזרים הטכנולוגיים והפיננסיים נטלו את הנטל, והורידו את מדד HSCEI כלפי מטה. למרות האופטימיות החולפת ביום שישי האחרון בנוגע לציפיות להגדלת ההוצאות במהלך החגים של סין, המדד שלל את כל העליות שלו. השוק הסיני היבשתי ממשיך את הפסקת פעילות המסחר השבוע. במבט קדימה, נתוני שבוע הזהב נתפסים היטב על ידי אנליסטים כמו דיוויד צ'או מ-Invesco Asset Management. השבוע בדרך כלל רואה זינוק במכירות בתים חדשים, מה שהופך את הנתונים שלו לאינדיקטור פוטנציאלי של מסלול שוק הנדל"ן לשנה שנותרה.